CEREC

Met CEREC kunt u in uw eigen praktijk in- en onlays, kronen, abutments en bruggen frezen. De apparatuur is niet alleen handig in gebruik, het is ook gebaseerd op een ruimtebesparend ontwerp. Met een scanner kunt u de situatie in de mond van de patiënt vastleggen om vervolgens uw restauratie te ontwerpen in de bijbehorende software. Wanneer u tevreden bent met uw ontwerp stuurt u deze door naar uw CEREC MC, MC X of MC XL, de freeseenheden van Sirona.

CEREC heeft ontzettend veel mogelijkheden die onder te verdelen zijn in drie categorieën: restauraties, implantologie en orthodontie. Daarnaast kunt u de data delen met uw tandtechnicus middels Sirona Connect.

Ga naar CEREC

Sirona inLab

Sirona heeft ook een module voor tandtechnici, genaamd inLab. Sirona biedt uw lab een grotere vrijheid in termen van indicaties, materialen en voor de verwerking van CAD/CAM-gegevens van derden. De open vijfassige freeseenheid en slijpmachine inLab MC X5 is speciaal ontworpen om de labs te voorzien van kostenefficiënte productie – vandaag en in de toekomst.

Ga naar Sirona inLab

Restauraties met CEREC: simpel en veilig

Behandel uw patiënten met inlays, onlays, kronen en veneers tijdens een enkele bezoek! Met hun 30 jaar CAD/CAM-expertise in tandartspraktijken is Sirona een betrouwbare en deskundige partner. De methode is eenvoudig: scannen, ontwerpen en frezen. Deze gestroomlijnde workflow levert uitstekende resultaten!

Een restauratie in drie makkelijke stappen:

Scannen (2 minuten)

scannen 2

Tijdens het scanproces profiteert u van de uitstekende prestaties van de CEREC Omnicam of CEREC Bluecam. Gebruiksgemak wordt gecombineerd met klinisch betrouwbare resultaten.

Ontwerpen (2 minuten)

ontwerpen

Er zijn geen speciale computervaardigheden vereist. Het ontwerpproces is snel en betrouwbaar door de overzichtelijke gebruikersinterface.

Frezen (11 minuten)

frezen

Kies een van de drie high-precision CEREC freeseenheden voor verschillende sets van indicaties.

CEREC apparatuur

Bij CEREC hoort ook de nodige apparatuur. Zo zijn er niet alleen camera’s om opnames te maken, maar ook design software en de verschillende freeseenheden.

OmniCam
Er wordt een contante opname gemaakt, bestaande uit 3D-kleurenscans. Dit resulteert in een virtueel 3D-model.

CEREC MC
Freest blokken tot 20 mm. Ideaal voor beginners.

CEREC MC X
Freest blokken tot 40 mm., bruggen en abutments. Is inclusief CEREC Guide 2.

CEREC MC XL
De complete set aan mogelijkheden. Freest blokken tot wel 85 mm.

Nieuw is de CEREC SpeedFire, waarmee u in slechts 10-15 minuten een kroon kunt sinteren!

CEREC SpeedFire

CEREC SpeedFire is de kleinste en snelste sinteroven op de markt en kan een kroon sinteren in slechts 10-15 minuten! Dit kan u wel meer dan 3,5 uur besparen, waardoor zirconium ook kan worden gebruikt voor chairside behandeling.

Indien gewenst kan een glazuurmassa worden aangebracht met het nieuwe CEREC SpeedGlaze dat in slechts een paar minuten opgebakken kan worden in de CEREC SpeedFire.
Speedfire v2

CEREC is er niet alleen voor restauraties

Implantologie

CEREC_implantologie

Implantologie is één van de snelst groeiende sectoren in de moderne tandheelkunde. Met het CEREC-systeem kunt u tal van processen binnen uw tandheelkundige praktijk behouden en tegelijkertijd toegevoegde waarde genereren. CEREC is het ideale systeem, ongeacht of u zelf implanteert of alleen restauraties maakt in uw praktijk.

Orthodontie

Scan Sirona Connect v2

Dentale afdrukken en fysieke modellen zijn een integraal onderdeel van een orthodontische behandeling. Het maken van afdrukken kan zorgen voor ongemak bij de patiënt en het is bovendien een tijdrovende klus. CEREC elimineert de behoefte aan conventionele afdrukmethodes met snel en poedervrij digitaal scannen door middel van ’s werelds meest compacte dentale intra-orale videocamera: de CEREC Omnicam.

Sirona Connect

Verstuur Sirona Connect v2

Vergeleken met de conventionele afdrukken, biedt het digitaal afdrukken u vele voordelen. Sirona Connect vermindert het aantal stappen die u moet doorlopen, waardoor u zich kunt concentreren op de essentie: het welzijn van uw patiënten en de kwaliteit van de restauratie voor hoogwaardige esthetiek. Profiteer daarom van de voordelen van de digitale workflow met de opnamemogelijkheden van Sirona Connect: korte scantijden, intuïtieve bediening, betere hygiëne en meer comfort voor de patiënt.

Meer weten?

Neem dan contact op met onze CAD/CAM-specialist Jan Jaap Meijer via 030 – 281 55 13 of mail naar janjaapmeijer@dentalunion.nl.

Sirona inLab

inLab MC X5

The new freedom in detail
Elk aspect van inLab MC X5 is ontworpen om aan de CAD/CAM behoeften te voldoen van de tandtechnische laboratoria. Intensieve technische en technologische uitwisseling met veel tandtechnici heeft geleid tot de oprichting van een productiemachine die voldoet aan vrijwel alle eisen. Voor de betrouwbare, onafhankelijke productie van restauraties.

Open
inLab MC X5 is een volledig open productie-eenheid. Het is de perfecte aanvulling op de componenten inLab inEos X5 en inLab software, maar voor het eerst kan het ook worden gebruikt voor andere STL restauratiedata. De volledig opnieuw ontwikkelde CAM module zorgt ervoor dat de machine aan een grote range van andere CAD-systemen kan worden gekoppeld – zonder bijkomende kosten.

Ontwerp
De nieuwe inLab MC X5 heeft meer dan alleen een uitstekende functionaliteit en eenvoudige bediening: de extreem stabiele constructie en het moderne design zijn ook zeer aantrekkelijk. Dankzij de compacte, elegante vorm is het een echte blikvanger in uw lab en een perfecte aanvulling op de bekroonde inEos X5 extra-orale scanner.

Grote verscheidenheid aan materialen
inLab MC X5 is ontworpen als een universele productie-eenheid voor verwerking zirkoonoxide, polymeren, composiet en was alsmede glas en hybride keramiek.

inEos X5

MANUAL & AUTOMATIC

Maximale efficiëntie voor alle scantaken.

HIGHTEST PRECISION

Het perfecte platform voor uw designs en productie.

OPEN INTERFACE

Scandata kan worden geëxporteerd in het open STL-format.

One scanner. All options.

Met inEos X5 kunt u scans nemen voor alle indicaties met de grootste nauwkeurigheid. Door het combineren van eenvoudige bediening met speciale scanning strategieën, zorgt inEos X5 voor een flexibele positionering van de modellen en volledige vrijheid in gebruik.

  • Intelligente scantechnologie: met zijn robotarm, unieke 5-assige scantechnologie en een grote werkruimte
  • Uitstekende nauwkeurigheid en de hoogste dieptescherpte
  • Duidelijke software-interface en intuïtieve bediening resulteren in digitale modellen in slechts een paar klikken

inLab SW 16.0

De nieuwe inLab software 16.0 is volledig herontwikkeld en is ontworpen om aan de CAD/CAM eisen te voldoen. Met zijn stand-alone CAD en CAM componenten en open ontwerp, zal de software integreren met de bestaande scanners en machines. CAD met inLab SW 16.0 voldoet aan uw eisen op basis van indicaties, geoptimaliseerde ontwerpprocessen en gebruiksvriendelijke interface.

inLab CAD mogelijkheden: uw tools voor efficiënt design
inLab SW 16.0 is nu gemakkelijker te gebruiken en beter dan ooit. Afgezien van de nieuwe implantologie en inLab Partial Framework mogelijkheden, heeft inLab SW 16.0 nu tools om sneller te ontwerpen, met inbegrip van mouse-over functies en de Jaw-Oriented biosimilair settings, die de anatomie van de resterende tanden van de patiënt gebruikt om mooie eerste voorstellen te creëren. inLab SW 16.0 blijft de toegang tot digitale prints met Sirona Connect verzekeren. Daarnaast zorgt het nieuwe open ontwerp voor vrij verkeer van STL-bestanden.

inLab SW 16.0 Basis Module:

  • Inlays, onlays, veneers, volledige kronen, bruggen, kappen, brug frameworks, multilayer
  • Alle design tools, virtuele articulator, Smile Design
  • Sirona Connect toegang
  • NIEUW: J.O.B.S. Jaw-Orientated Biogeneric Setting
  • NIEUW: Dental databases
  • NIEUW: Virtual insertion
  • NIEUW: Gingiva elementen

software scherm

Meer weten?

Neem dan contact op met onze CAD/CAM-specialist Jan Jaap Meijer via 030 – 281 55 13 of mail naar janjaapmeijer@dentalunion.nl.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan