Pijl

4 vragen

OVER HYGIËNE

Vraag 1

Vraag 2

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de geldende norm betreffende hygiëne. Om u meer inzicht te geven beantwoordt ons hygiëneteam daarom een aantal vragen.

Vraag 3

Vraag 4

nr-1


Voldoet het om na een behandeling alleen te steriliseren?

Met alleen steriliseren ben je er niet! Voor sterilisatie moet er altijd desinfectie plaatsvinden en voor desinfectie dient er altijd gereinigd te worden.

nr-1


Waarom moet er gesteriliseerd worden?

Sterilisatie schakelt alle nog levende organismen op een instrument uit. Van iedere miljoen organismen mag er één overleven.

nr-1


Wat is het verschil tussen desinfectie en sterilisatie?

Bij sterilisatie worden organismen gedood, maar deze blijven achter op het instrument. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Bij reinigen en aansluitend desinfecteren worden vuil, bloed en micro-organismen écht verwijderd. Daarom moet er eerst gedesinfecteerd en gereinigd worden.
De lethaliteit* bij desinfectie is 1 macht -5
De lethaliteit* bij sterilisatie is 1 macht -6
*Onder letaliteit wordt verstaan de ‘mate van dodelijkheid’ van een fenomeen. Hierin geeft het dus aan hoeveel micro-organismen desinfectie / sterillisatie overleven. Na desinfectie leeft er nog 1 van de 100.000 en bij sterilisatie 1 van de 1.000.000.

nr-1


Waarom moeten tandsteenverwijdertips en meerfunctiespuittips gesteriliseerd worden?

Dit is nodig om het interne water- en luchtkanaaltje te reinigen. Tijdens de laatste IDS hebben Melag (voor de MELAtherm) en Sirona (voor de DAC Universal) speciale koppelingen gepresenteerd die de interne reiniging wel goed regelen. Hierna hoeft er geen aparte sterilisatie te volgen.
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan