Pijl

Dental Union

PLANDENT COLLEGE

Cursusprogramma

2017

Plandent College biedt u cursussen, centraal georganiseerd, over onderwerpen die u aanspreken. Door de vaak kleine groep deelnemers, is er een prettige, sociale kant  aan deze cursussen, terwijl u tegen geringe kosten wordt bijgeschoold over het onderwerp van uw keuze.

12 januari en 15 juni 2017


SLIJPCURSUSSEN
De essentie van scherp instrumentarium en het gedegen slijpen ervan worden uitgebreid toegelicht in deze cursus door Olaf Westening van Hu-Friedy. Tijdens het theoretische deel krijgt u antwoord op vragen als: “Wanneer wordt er juist geslepen?” en “Hoe gebruik je een slijpsteen?”. Gedurende het hands-on gedeelte gaat u zelf een scaler en curette slijpen.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

13 januari 2017


GEBITSREINIGING MET AIR FLOW EN PIEZON
Leer de basisprincipes van professionele gebitsreiniging door het toepassen van Supra- en Subgingivale Air Flow, Perio Flow en Piezon technieken.

Deze cursus is geaccrediteerd met 4 KRT en KRM punten.

Per persoon € 149,-

Aanmelden

20 januari 2017


HYGIËNEDAG
Wilt u uw hygiënekennis weer up-to-date hebben op het gebied van hand- en oppervlaktedesinfectie, instrumentenreiniging & -sterilisatie en de waterkwaliteit van uw unit? Schrijf u dan nu in voor de hygiënedag op 20 januari 2017 in Nieuwegein! Deze dag organiseren wij in samenwerking met MELAG, Dentsply Sirona, Kalsbeek en schülke+.

Deze cursus is geaccrediteerd met 5 KRT/KRM punten.

Per persoon € 79,-

Aanmelden

20 januari, 12 mei en 15 september 2017


CURSUS NOODKRONEN MAKEN
Hands-on cursus waarin u leert een noodkroon te vervaardigen en meer te weten komt over de verschillende materialen en de noodzaak van een tijdelijke kroon. Uitermate geschikt voor assistenten.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

27 januari en 10 maart 2017


WORKSHOP TOTALE GEBITSREINIGING VOOR GEVORDERDEN
In samenwerking met ACTEON organiseren wij een workshop voor tandartsen en mondhygiënisten over ultrasoon reinigen. Tijdens deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Nieuwe technologieën om initieel mucositis en peri-implantitis te behandelen
  • Nazorg bij mucositis en peri-implantitis
  • Ultrasone tips, welke gebruik ik wanneer?
  • Diagnose stellen en communiceren met de patiënt
  • Tips & tricks op gebied van onderhoud van uw instrumentarium en apparatuur en hoe u ergonomisch kunt werken.

Het hands-on beslaat: preventie & controle van plaque, behandeling van mucositis, behandeling van peri-implantitis matig diepe pockets, behandeling van peri-implantitis diepe pockets en implantaat onderhoud.

Per persoon € 75,-

Aanmelden

3 februari en 22 september 2017


CURSUS TOTALE PROTHETIEK, DE GINGIVA: FUNCTIONEEL EN ESTHETISCH
Tijdens deze hands-on cursus leert u alles over het maken van een functionele en esthetische wasmodellatie van een totale boven- en onderprothese.

Deze cursus is geaccrediteerd met 7 KRTP punten.

Per persoon € 349,-

Aanmelden

16 februari, 11 mei en 28 september 2017


ALLES WAT U MOET WETEN OVER SILICONEN!
Hands-on cursus waarin Hanneke Munnik u alles leert over het maken van silicone afdrukken. Deze cursus bestaat uit een lezing, tips & tricks en een hands-on gedeelte.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

10 maart en 13 oktober 2017


TOTALE PROTHETIEK VOOR GERIATRISCHE PATIËNTEN
Tijdens deze hands-on cursus leert u: opstellen, wasmodellatie en het inslijpen van een totale boven- en onderprothese voor een geriatrische patiënt met Angle-klasse III.

Deze cursus is geaccrediteerd met 7 KRTP punten.

Per persoon € 295,-

Aanmelden

17 maart, 9 juni en 8 september 2017


SILENSOR VERVAARDIGEN
Leer alles over dieptrekken en de Silensor SL en hoe deze te vervaardigen is. In het hands-on gedeelte gaat u zelf een Silensor SL vervaardigen en afwerken.

Deze cursus is geaccrediteerd met 5,5 KRTP punten.

Per persoon € 149,-

Aanmelden

7 april, 30 juni en 6 oktober 2017


GEBITSBESCHERMER VERVAARDIGEN (PLAYSAFE)
Leer alles over de verschillende soorten gebitsbeschermers en hoe deze te vervaardigen. Tijdens het hands-on gedeelte maakt u zelf een gebitsbeschermer.

Deze cursus is geaccrediteerd met 5,5 KRTP punten.

Per persoon € 125,-

Aanmelden

20 april 2017


BLEKEN MET OPALESCENCE
Tips, tricks en het allerlaatste nieuws omtrent het bleken van tanden!
Deze cursus bestaat uit een lezing over alles wat met bleken te maken heeft en welke voordelen Opalescence u biedt. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om een bleeklepel te maken en Opalescence zelf te ervaren!

Per persoon € 25,-

Aanmelden

1 juni 2017


LEZING: DE SENSE EN NON-SENSE OVER BLEKEN
Waarmee, waarom en aan welke wetten gebonden?
Tijdens deze lezing krijgt u uitleg over alle ins en outs en de ‘sense en non-sense’ met betrekking tot het bleken van de tanden. Deze lezing wordt gegeven door Tineke Visser van CAVEX.

Geaccrediteerd met 2 KRT punten.

Gratis

Aanmelden

2 juni 2017


WORKSHOP: DE PERFECTE ALGINAATAFDRUK
Tijdens het theoretische gedeelte van deze workshop leert u over de samenstelling/eigenschappen van alginaat, tips bij werken met alginaat, lepelkeuze, houding, afdruktechnieken, desinfecteren en bewaren/verzenden. Gedurende het praktische gedeelte gaat u in kleine groepjes afdrukken maken bij elkaar. Aan de hand van de werkwijze worden tips en adviezen gegeven om bepaalde punten te verbeteren.

Per persoon € 75,-

Aanmelden

HET GEHELE CURSUSPROGRAMMA
Deze kunt u terugvinden in de Dental Union webshop onder het kopje ‘Plandent College’. Ook kunt u bij vragen contact opnemen met Deborah Schüssel via telefoonnummer 030 281 56 35 via e-mailadres deborahschussel@dentalunion.nl.
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan