Pijl

Dental Union

PLANDENT COLLEGE

Cursusprogramma

2017

Plandent College biedt u cursussen, centraal georganiseerd, over onderwerpen die u aanspreken. Door de vaak kleine groep deelnemers, is er een prettige, sociale kant  aan deze cursussen, terwijl u tegen geringe kosten wordt bijgeschoold over het onderwerp van uw keuze.

9 maart 2017


DE VIJF PIJLERS VAN SUCCESVOLLE ORGANISATIES
Waar wilt u naartoe met uw organisatie? Hoe wordt er binnen uw praktijk met elkaar omgegaan? En hoe meet u of u het juiste pad bewandelt om uw doel te bereiken?
Na deelname aan deze workshop heeft u een helder beeld van de vijf pijlers voor succesvolle organisaties, weet u welke aspecten van belang zijn, hoe u er per pijler op dit moment voorstaat en heeft u inzicht in de mogelijkheden om stappen te zetten naar een positieve ontwikkeling. Tevens heeft u voor minimaal een pijler een actie bedacht die direct geïmplementeerd kan worden in uw eigen organisatie!

Per persoon € 69,-

Aanmelden

10 maart 2017


WORKSHOP TOTALE GEBITSREINIGING VOOR GEVORDERDEN
In samenwerking met ACTEON organiseren wij een workshop voor tandartsen en mondhygiënisten over ultrasoon reinigen. Tijdens deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Nieuwe technologieën om initieel mucositis en peri-implantitis te behandelen
  • Nazorg bij mucositis en peri-implantitis
  • Ultrasone tips, welke gebruik ik wanneer?
  • Diagnose stellen en communiceren met de patiënt
  • Tips & tricks op gebied van onderhoud van uw instrumentarium en apparatuur en hoe u ergonomisch kunt werken.

Het hands-on beslaat: preventie & controle van plaque, behandeling van mucositis, behandeling van peri-implantitis matig diepe pockets, behandeling van peri-implantitis diepe pockets en implantaat onderhoud.

Geaccrediteerd met 4 KRT en KRM punten.

Per persoon € 75,-

Aanmelden

16 maart 2017


BASISCURSUS ULTRASONE GEBITSREINIGING
Tijdens deze basiscursus die wij in samenwerking met ACTEON organiseren hebben wij het uitgebreid met u over ultrasone gebitsreiniging. Hoe werkt ultrasoon? Welk tipje gebruik ik waarvoor? Wat te doen bij implantaten? Ook praktische tips en onderhoud komen aan bod tijdens deze cursus. Na afloop van deze cursus maakt u optimaal gebruik van uw ACTEON ultrasoon apparaat!

Per persoon € 49,-

Aanmelden

17 maart 2017


WORTELKANALEN VEILIG, EENVOUDIG EN SNEL PREPAREREN MET RECIPROC® BLUE
Ga zelf aan de slag met het RECIPROC blue systeem van VDW tijdens deze hands-on workshop! Centraal tijdens deze workshop staan de efficiënte en veilige wortelkanaalpreparatie volgens het RECIPROC blue concept en de geïntegreerde elektronische lengtebepaling. Onafhankelijk van uw huidige werkmethode zal het uw behandelingsconcept optimaliseren.

Per persoon € 95,-

Aanmelden

31 maart 2017


CEREC GEVORDERDEN CURSUS: KRONEN OP IMPLANTATEN
Gedurende het hands-on gedeelte van deze cursus gaat u zelf een posterior implantaatkroon, een brug op implantaten en een split crown ontwerpen. In het theoretische deel vertelt CEREC tandarts Bas Leempoel u alles over indicatiestelling, Scan Posts/TiBase en uiteraard komt de software ook uitgebreid aan bod.

Geaccrediteerd met 5 KRT punten.

Per persoon € 299,-

Aanmelden

31 maart 2017


TOTALE PROTHETIEK: FUNCTIONELE REHABILITATIE VAN EEN PROMINENTE PROGENIE (ANGLE-KLASSE III)
In deze hands-on cursus focussen we op de tandeloze patiënt met een progenie (Angle-klasse III). Oorzaken, typische kenmerken en mogelijke problemen worden besproken. Durven we de standaardopstelling in een klasse I neutro-relatie los te laten en te gaan voor een functionele prothese in Angle-klasse III?

Geaccrediteerd met 7 KRTP punten.

Per persoon € 295,-

Aanmelden

7 april 2017


CURSUS REANIMATIE & AED
Wilt u ook op de hoogte gebracht worden van de nieuwste richtlijnen reanimatie? Dan is dit de cursus voor u! Tijdens deze vier uur durende cursus leert u onder andere hoe u een slachtoffer moet benaderen, ook als deze in de behandelstoel ligt en hoe u veilig en effectief de AED dient te bedienen. Deze cursus is geschikt voor het gehele team.

Deze cursus is geaccrediteerd met 4 KRT en 2 KRM punten.

Per persoon € 125,-

Aanmelden

20 april 2017


BLEKEN MET OPALESCENCE
Tips, tricks en het allerlaatste nieuws omtrent het bleken van tanden!
Deze cursus bestaat uit een lezing over alles wat met bleken te maken heeft en welke voordelen Opalescence u biedt. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om een bleeklepel te maken en Opalescence zelf te ervaren!

Geaccrediteerd met 3 KRT punten.

Per persoon € 25,-

Aanmelden

21 april 2017


WORKSHOP VITA ENAMIC
Tijdens deze workshop neemt Tom Behaegel u mee in de wereld van VITA Enamic en behandelt hij de volgende onderwerpen: indicatie & preparatie, adhesive bevestiging, polijsten, inkleuren en glanzen, individualiseren met composiet en verkleven met de TiBase.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

21 april 2017


CEREC GEVORDERDEN CURSUS: FRONTKRONEN EN VENEERS
Tijdens deze cursus staan frontkronen en veneers centraal. In het theoretische gedeelte gaan we dieper in op de diverse preparatievormen die er zijn, het ontwerp, onzichtbare randen, kleur en inkleuren, cementatie, bio-jaw en biocopy wax-up. Gedurende het hands-on gedeelte gaat u zelf frontkronen en veneers ontwerpen en inkleuren.

Geaccrediteerd met 5 KRT punten.

Per persoon € 299,-

Aanmelden

11 mei 2017


ALLES WAT U MOET WETEN OVER SILICONEN!
Hands-on cursus waarin Hanneke Munnik u alles leert over het maken van silicone afdrukken. Deze cursus bestaat uit een lezing, tips & tricks en een hands-on gedeelte.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

12 mei 2017


CURSUS NOODKRONEN MAKEN
Hands-on cursus waarin u leert een noodkroon te vervaardigen en meer te weten komt over de verschillende materialen en de noodzaak van een tijdelijke kroon.

Geaccrediteerd met 3 KRT punten.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

1 juni 2017


LEZING: DE SENSE EN NON-SENSE OVER BLEKEN
Waarmee, waarom en aan welke wetten gebonden?
Tijdens deze lezing krijgt u uitleg over alle ins en outs en de ‘sense en non-sense’ met betrekking tot het bleken van de tanden. Deze lezing wordt gegeven door Tineke Visser van CAVEX.

Geaccrediteerd met 2 KRT punten.

Gratis

Aanmelden

2 juni 2017


WORKSHOP: DE PERFECTE ALGINAATAFDRUK
Tijdens het theoretische gedeelte van deze workshop leert u over de samenstelling/eigenschappen van alginaat, tips bij werken met alginaat, lepelkeuze, houding, afdruktechnieken, desinfecteren en bewaren/verzenden. Gedurende het praktische gedeelte gaat u in kleine groepjes afdrukken maken bij elkaar. Aan de hand van de werkwijze worden tips en adviezen gegeven om bepaalde punten te verbeteren.

Geaccrediteerd met 3,5 KRTP punten.

Per persoon € 75,-

Aanmelden

15 juni 2017


SLIJPCURSUSSEN
De essentie van scherp instrumentarium en het gedegen slijpen ervan worden uitgebreid toegelicht in deze cursus door Olaf Westening van Hu-Friedy. Tijdens het theoretische deel krijgt u antwoord op vragen als: “Wanneer wordt er juist geslepen?” en “Hoe gebruik je een slijpsteen?”. Gedurende het hands-on gedeelte gaat u zelf een scaler en curette slijpen.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

16 juni 2017


GEBITSREINIGING MET AIR FLOW EN PIEZON
Leer de basisprincipes van professionele gebitsreiniging door het toepassen van Supra- en Subgingivale Air Flow, Perio Flow en Piezon technieken.

Deze cursus is geaccrediteerd met 4 KRT en KRM punten.

Per persoon € 149,-

Aanmelden

23 juni 2017


PERSONEELSMANAGEMENT BINNEN MONDZORGPRAKTIJKEN
Breng in één middag het HRM-beleid en organisatiestructuur van de praktijk in beeld! Tijdens deze cursus leert u onder andere alles over het opbouwen van personeelsdossiers, het aannemen en ontslaan van medewerkers, de onderstroom en bovenstroom binnen een praktijk en nog veel meer.
Deze cursus is uitermate geschikt voor praktijkeigenaren, office managers, praktijkmanagers en medewerkers die zich bezig houden met HR binnen de praktijk.

Geaccrediteerd met 4 KRT en 5 KRM punten.

Per persoon € 149,-

Aanmelden

30 juni 2017


GEBITSBESCHERMER VERVAARDIGEN (PLAYSAFE)
Leer alles over de verschillende soorten gebitsbeschermers en hoe deze te vervaardigen. Tijdens het hands-on gedeelte maakt u zelf een gebitsbeschermer.

Geaccrediteerd door het ONT met 5,5 KRTP punt.

Per persoon € 125,-

Aanmelden

HET GEHELE CURSUSPROGRAMMA
Deze kunt u terugvinden in de Dental Union webshop onder het kopje ‘Plandent College’. Ook kunt u bij vragen contact opnemen met Deborah Schüssel via telefoonnummer 030 281 56 35 via e-mailadres deborahschussel@dentalunion.nl.
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan