Pijl

 

Cursusprogramma

2017

Plandent College biedt u cursussen, centraal georganiseerd, over onderwerpen die u aanspreken. Door de vaak kleine groep deelnemers, is er een prettige, sociale kant  aan deze cursussen, terwijl u tegen geringe kosten wordt bijgeschoold over het onderwerp van uw keuze.

1 juni 2017 – NIEUWEGEIN


DE SENSE EN NON-SENSE OVER BLEKEN
Waarmee, waarom en aan welke wetten gebonden? Tijdens deze lezing krijgt u uitleg over alle ins en outs en de ‘sense en non-sense’ met betrekking tot het bleken van de tanden. Deze lezing wordt gegeven door Tineke Visser van CAVEX en is geaccrediteerd met KRT punten.

Kosteloos

Aanmelden

2 juni 2017 – NIEUWEGEIN


WORKSHOP ENAMIC
Tijdens deze hands-on workshop neemt Tom Behaegel u mee in de wereld van VITA Enamic en behandelt hij de volgende onderwerpen: indicatie & preparatie, adhesive bevestiging, polijsten, inkleuren en glanzen, individualiseren met composiet en verkleven met de TiBase. U gaat ook zelf aan de slag met de nieuwe Vita Enamic MultiColour blokken!

Per persoon € 49,-

Aanmelden

2 juni 2017 – GRONINGEN


ZONDER STRESS UW PATIËNTVEILIGHEID OP ORDE
Een kort overzicht van (de) regelgeving en de mogelijkheden (hoe) er aan te voldoen. Tijdens deze cursus wordt u door Geert Nieboer en Rogier Becker volledig op de hoogte gebracht omtrent het laatste nieuws op gebied van stralingsbescherming, de nieuwe hygiënerichtlijnen en de zorgplicht voor uw patiënten en medewerkers.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

9 juni 2017 – NIEUWEGEIN


CEREC GEVORDERDEN CURSUS: BRUGGEN
Tijdens deze cursus leert u onder leiding van CEREC tandarts Bas Leempoel alles over bruggen, etsbruggen, Maryland / Cantilever bruggen en hoe u een brug op implantaten moet maken. De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een hands-on gedeelte waarin u zelf een brug gaat ontwerpen aan de hand van een case.

Geaccrediteerd met 5 KRT punten.

Per persoon € 299,-

Aanmelden

15 juni 2017 – NIEUWEGEIN


SLIJPCURSUS
De essentie van scherp instrumentarium en het gedegen slijpen ervan worden uitgebreid toegelicht in deze cursus door Olaf Westening van Hu-Friedy. Tijdens het theoretische deel krijgt u antwoord op vragen zoals; “Wanneer wordt er juist geslepen?” en “Hoe gebruik je een slijpsteen?”. Gedurende het hands-on gedeelte gaat u zelf een scaler en curette slijpen.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

16 juni 2017 – NIEUWEGEIN


GEBITSREINIGING MET AIR FLOW EN PIEZON
Leer de basisprincipes van professionele gebitsreiniging door het toepassen van Supra- en Subgingivale Air Flow®, Perio Flow® en Piezon® technieken.

Geaccrediteerd met 4 KRT en KRM punten.

Per persoon € 149,-

Aanmelden

16 juni 2017 – GRONINGEN


WORKSHOP GEBITSREINIGING VOOR GEVORDERDEN
In samenwerking met ACTEON organiseren wij een workshop voor tandartsen en mondhygiënisten over ultrasoon reinigen.
Tijdens deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:
• nieuwe technologieën om initieel mucositis en peri-implantitis  te behandelen.
• nazorg bij mucositis en peri-implantitis.
• ultrasone tips, welke gebruik ik wanneer?
• diagnose stellen en communiceren met de patiënt
• tips & tricks op gebied van onderhoud van uw instrumentarium en apparatuur en hoe u ergonomisch kunt werken.
Het hands-on beslaat:
• preventie en controle van plaque
• behandeling van mucositis
• behandeling van peri-implantitis matig diepe pockets
• behandeling van peri-implantitis diepe pockets
• implantaatonderhoud

Deze cursus is geaccrediteerd met 4 KRT / KRM punten.

Per persoon € 75,-

Aanmelden

22 juni 2017 – NIEUWEGEIN


MINIMAAL INVASIEF MET GC
Tijdens deze interactieve cursusavond neemt Martijn ten Have van GC Benelux u mee in de wereld van minimale interventie. Zo bespreekt hij met u diversemogelijkheden, aanpak van cariës management en de producten van GC die u geschikt zijn voor minimaal invasieve behandelingen.

 

Per persoon € 49,-

Aanmelden

22 juni 2017 – NIEUWEGEIN


WORKSHOP LAAGSGEWIJS OPBOUWEN MET INITIAL LISI
In samenwerking met GC organiseren wij een workshop over het all-round keramieksysteem voor elke indicatie: Initial LiSi. Tijdens deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: GC Initial presentatie: creëer uw eigen wereld met GC Initial Demonstratie & hands-on: laagsgewijs opbouwen met GC Initial LiSi. Demonstratie & hands-on: afwerken GC Initial LiSi-kroon met behulp van GC Initial Lustre Paste

Per persoon € 75,-

Aanmelden

23 juni 2017 – GRONINGEN


SLIJPCURSUS
De essentie van scherp instrumentarium en het gedegen slijpen ervan worden uitgebreid toegelicht in deze cursus door Olaf Westening van Hu-Friedy. Tijdens het theoretische deel krijgt u antwoord op vragen zoals; “Wanneer wordt er juist geslepen?” en “Hoe gebruik je een slijpsteen?”. Gedurende het hands-on gedeelte gaat u zelf een scaler en curette slijpen.

Per persoon € 49,-

Aanmelden

22 & 23 juni 2017 – NIEUWEGEIN


THE POWER OF PIEZOTOME
Dvri is een ervaren en moderne onderneming met een creatief en vakkundig team binnen de roestvrij staal branche. De onderneming heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld op het gebied van vormgeving, techniek, hygiëne en gebruikersgemak. Het biedt fraaie roestvrij stalen oplossingen in combinatie met kunststof voor o.a. tandtechnische laboratoria.

Per persoon €349,-

Aanmelden

23 juni 2017 – NIEUWEGEIN


TOTALE PROTHETIEK: FUNCTIONELE REHABILITATIE VAN EEN PROMINENTE PROGENIE (ANGLE-KLASSE III)
In deze hands-on cursus focussen we op de tandeloze patiënt met een progenie (Angle-klasse III). Oorzaken, typische kenmerken en mogelijke problemen worden besproken. Durven we de standaardopstelling in een klasse I neutro-relatie los te laten en te gaan voor een functionele prothese in Angle-klasse III?

Per persoon €295,-

Aanmelden

23 juni 2017 – NIEUWEGEIN


PERSONEELSMANAGEMENT
Breng in één middag het HRM-beleid en organisatiestructuur van de praktijk in beeld! Tijdens deze cursus leert u onder andere alles over het opbouwen van personeelsdossiers, het aannemen en ontslaan van medewerkers, de onderstroom en bovenstroom binnen een praktijk en nog veel meer. Deze cursus is uitermate geschikt voor praktijkeigenaren, office managers, praktijkmanagers en medewerkers die zich bezig houden met HR binnen de praktijk.

Per persoon €149,-

Aanmelden

30 juni 2017 – NIEUWEGEIN


RESTAUREREN, SAMEN NAAR EEN ONZICHTBAAR RESULTAAT DOOR MARCO GRESNIGT
Op vrijdag 30 juni 2017 zal Marco Gresnigt een cursus verzorgen over de toepassingen en het gebruik van het nieuwe composietconcept GC Essentia. De cursusdag zal in het teken staan van de ideeën achter het product, de toepassingen in de praktijk en uiteraard zal er tijd zijn om het geleerde in praktijk te brengen tijdens de hands-on sessies.
In de presentatie komen de volgende zaken aan bod:
• Introductie van het nieuwe kleurenconcept, evolutie naar een vereenvoudigde werkwijze.
• Duidelijk protocol voor kleurbepaling inclusief demokleurbepaling op cursist, waarbij aandacht voor de do’s-and-dont’s.
• De eigenschappen van GC Essentia en directe toepassing in de praktijk.
In de hands-on sessie staat centraal dat de aandacht gaat naar vereenvoudiging van het layering concept, snelle en efficiënte individualisatie, vormgeving, oppervlaktestructuur en afwerken. Dit zal worden toegepast in de vervaardiging van een hoekopbouw.

Per persoon €399,-

Aanmelden

30 juni 2017 – NIEUWEGEIN


GEBITSBESCHERMER VERVAARDIGEN (PLAYSAFE)
Leer alles over de verschillende soorten gebitsbeschermers en hoe deze te vervaardigen. Tijdens het hands-on gedeelte maakt u zelf een gebitsbeschermer.

Deze cursus is geaccrediteerd door het ONT met 5,5 KRTP punten.

Per persoon €125,-

Aanmelden

HET GEHELE CURSUSPROGRAMMA
Bent u niewsgierig geworden? Kijk voor meer informatie en het hele cursusprogramma hier. Ook kunt u bij vragen contact opnemen met Deborah Schüssel via telefoonnummer 030 281 56 35 via e-mailadres deborahschussel@dentalunion.nl.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan