d

CAD/CAM

Bent u geïnteresseerd in CAD (Computer Aided Design) en/of CAM (Computer Aided Manufacturing) systemen? Er is veel gaande in dit vakgebied en regelmatig worden er nieuwe producten en innovaties gelanceerd.
Leer meer over dit boeiende vakgebied hieronder!
Lijn-zwart-lang
Lees meer


Planmeca Emerald

De Planmeca Emerald – De volgende generatie Intra Orale scanner
Het ergonomische ontwerp en de snelle scansnelheid verhogen zowel patient- en gebruikerservaring.

De Planmeca Emerald is een lichtgewicht, ergonomisch ontworpen scanner die snel levendige intra orale kleurenbeelden vastlegt in real time. Zijn compacte, slanke ontwerp geeft een comfortabel gevoel en superieure controle. Twee functieknoppen geven de gebruiker de mogelijkheid om makkelijk en eenhandig de software aan te sturen. De ‘’slimme’’ verwarmde scanner tips zijn autoclaveerbaar en elimineren het beslaan van de spiegel, zodat een ononderbroken scan en een perfecte hygiëne gerealiseerd kunnen worden.

Een van de meest indrukwekkende punten van de Emerald is ongetwijfeld zijn snelheid en gebruiksgemak. Elke dentale professional heeft nu de mogelijkheid om naukeurige intra orale scans te maken, zowel partieël als full arch, binnen een paar minuten. De scanner maakt gebruikt van een meer kleuren laser gebaseerd systeem voor perfect kleuren reproductie.

De Planmeca Emerald is gebouwd als een open systeem om integratie in meerdere andere systemen in de praktijk te vergemakkelijken. De plug ‘n play mogelijkheid met de USB 3.0 connectie maakt het mogelijk om de scanner overal in de praktijk te gebruiken zonder bang te hoeven te zijn voor instabiele WiFi verbindingen. De draagbaarheid maakt het mogelijk de scanner te gebruiken in meerdere kamers of vestigingen.

De Planmeca Emerald vergemakkelijkt de data uitwisseling tussen praktijk en tandtechnisch laboratorium. Samenwerking met laboratoria wordt zorgenvrij met gebruikt van de Romexis software en de open STL bestanden. Met de Emerald krijgt de behandelaar de vrijheid om zijn vak uit te oefenen op de manier welke het beste bij de praktijk past. Behandelaars welke alleen maar willen scannen kunnen de files doorsturen naar derde partijen zonder click- of licentie kosten, maar er kan ook zonder problemen een slijpeenheid worden toegevoegd, zodat in house restauraties gemaakt kunnen worden.

Neem voor meer informatie contact op met Jan-Jaap Meijer, onze CAD/CAM specialist via 06 – 54 37 45 10 of janjaapmeijer@dentalunion.nl.


Nieuw in ons assortiment: Katana ZR platen van Kuraray Noritake Dental Inc

Katana ZR platen STML
De Super Translucente Multi-Layered platen zijn ideaal voor posterieure bruggen tot drie delen. De platen bieden een uitgebalanceerde combinatie van gradueel opgebouwde chroma en translucentie, waarbij esthetische en dentine-effecten worden gereproduceerd.

Katana ZR platen UTML
De Ultra Translucente Multi-Layered platen zijn ideaal voor anterieure kronen en veneers, inlays/onlays en enkelvoudige, posterieure kronen.

Katana ZR platen ML
De zirkonium platen met een hoge buigsterkte zijn geschikt voor vele verschillende toepassingen, van onderstructuren tot uitgebreide brugconstructies.


Bewezen kwaliteit: Zirkon Biostar van Siladent

Siladent Zirkon Biostar HT
De hoogtranslucente zirconiumdioxide met een optimale hydrothermische consistentie is bij uitstek geschikt voor het maken van volkeramische onderstructuren. Na het slijpproces kan de restauratie geïndividualiseerd worden met de micromotor.

Siladent Wax BioStar
Uit deze platen kunnen kronen en bruggen gefreesd worden, om verder te gieten of te verwerken met alle gangbare perskeramieken. Een krimp of vervorming van het geslepen object is uitgesloten.

Siladent PMMA Biostar
Deze kunststof (polymethylmethacrylaat) platen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en worden gebruikt in de conventionele giettechniek.

Siladent Zirkon Biostar HT Smile
Uit deze uitzonderlijk hoog translucente zirconiumoxide platen kunnen bruggen van maximaal drie delen gemaakt kan worden met een buigsterkte van 600MPa. Dit materiaal is even
translucent als lithium-disilicaat, is absoluut biocompatibel en wordt gesinterd op een
temperatuur van 1.450°C gedurende twee uur.


Nu verkrijgbaar: IPS e.max ZirCAD voor Ivoclar Digital

IPS e.max  is het volkeramische systeem van Ivoclar  Vivadent. Sinds de invoer bestaan de producten uit lithium disilicate glaskeramiek (IPS e.Max Press en IPS e.max CAD) of Zirkoniumoxide (IPS e.max ZirCAD). IPS e.max ZirCAD is aanpasbare zirkoniumoxide voor CAD/CAM toepassingen in het dentale laboratorium. Het wordt gebruikt voor het fabriceren van copings implantaatstructuren, maar ook full-contour kronen en bruggen. IPS e.max ZirCAD wordt gekarakteriseerd door zijn grote sterkte (1200 Mpa), minimale wanddikte en levensechte esthetiek.

De schijven zijn verkrijgbaar in drie translucente varianten (MT, LT, MO) en als polychromatische MT multi-schijven. Aanvullend zijn de LT materialen in blokken verkrijgbaar voor bijvoorbeeld Chairside CAM apparatuur in zeven A-D kleuren en één bleachkleur.

Na het dry milling proces in een PrograMill CAD/CAM machine, kunnen de niet getinte restauraties optioneel geïnfiltreerd worden met unieke  kleurenvloeistoffen. IPS e.max ZirCAD kan worden gesinterd in de Programat S1 1600 en vervolgens gekarakteriseerd met IPS IvoColor en/of IPS e.max Ceram.

Als enige volkeramiek verenigt IPS e.max beide materialen tot een uniek systeem, met alle indicatoren van bevestigde prothetiek welke met volkeramiek opgelost kunnen worden.


Isolite System

Met Isolite System heeft u totale controle over de orale omgeving! Door het mondstuk van het Isolite System wordt in twee kwadranten tegelijkertijd het werkgebied drooggelegd en dat hands free! Met Isolite System werkt u efficiënter, sneller en mét betrouwbare eindresultaten. Uw patiënt ondervindt het comfort van het Isolite mondstuk; de kaak kan rusten op het bijtblok, de luchtwegen zijn beschermd en de tong wordt aan de kant gehouden. Daarnaast doet u de behandeling met helder schaduwloos LED licht van binnenuit!

Isolite System kan worden ingebouwd in alle bestaande en nieuwe behandelunits. Dental Union en Matrix-Dental (exclusief distributeur van Isolite System Benelux) hebben de handen ineen geslagen, zodat iedere tandarts Isolite System kan ervaren!

Vraag nu uw gratis demo op locatie aan!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan