CAD/CAM

Bent u geïnteresseerd in CAD (Computer Aided Design) en/of CAM (Computer Aided Manufacturing) systemen? Er is veel gaande in dit vakgebied en regelmatig worden er nieuwe producten en innovaties gelanceerd.
Leer meer over dit boeiende vakgebied hieronder!

Lees meer


Planmeca Emerald

De Planmeca Emerald – De volgende generatie Intra Orale scanner
Het ergonomische ontwerp en de snelle scansnelheid verhogen zowel patient- en gebruikerservaring.

De Planmeca Emerald is een lichtgewicht, ergonomisch ontworpen scanner die snel levendige intra orale kleurenbeelden vastlegt in real time. Zijn compacte, slanke ontwerp geeft een comfortabel gevoel en superieure controle. Twee functieknoppen geven de gebruiker de mogelijkheid om makkelijk en eenhandig de software aan te sturen. De ‘’slimme’’ verwarmde scanner tips zijn autoclaveerbaar en elimineren het beslaan van de spiegel, zodat een ononderbroken scan en een perfecte hygiëne gerealiseerd kunnen worden.

Een van de meest indrukwekkende punten van de Emerald is ongetwijfeld zijn snelheid en gebruiksgemak. Elke dentale professional heeft nu de mogelijkheid om naukeurige intra orale scans te maken, zowel partieël als full arch, binnen een paar minuten. De scanner maakt gebruikt van een meer kleuren laser gebaseerd systeem voor perfect kleuren reproductie.

De Planmeca Emerald is gebouwd als een open systeem om integratie in meerdere andere systemen in de praktijk te vergemakkelijken. De plug ‘n play mogelijkheid met de USB 3.0 connectie maakt het mogelijk om de scanner overal in de praktijk te gebruiken zonder bang te hoeven te zijn voor instabiele WiFi verbindingen. De draagbaarheid maakt het mogelijk de scanner te gebruiken in meerdere kamers of vestigingen.

De Planmeca Emerald vergemakkelijkt de data uitwisseling tussen praktijk en tandtechnisch laboratorium. Samenwerking met laboratoria wordt zorgenvrij met gebruikt van de Romexis software en de open STL bestanden. Met de Emerald krijgt de behandelaar de vrijheid om zijn vak uit te oefenen op de manier welke het beste bij de praktijk past. Behandelaars welke alleen maar willen scannen kunnen de files doorsturen naar derde partijen zonder click- of licentie kosten, maar er kan ook zonder problemen een slijpeenheid worden toegevoegd, zodat in house restauraties gemaakt kunnen worden.

Neem voor meer informatie contact op met Jan-Jaap Meijer, onze CAD/CAM specialist via 06 – 54 37 45 10 of janjaapmeijer@dentalunion.nl.


Planmill 40 S

Planmeca PlanMill 40 S is de nieuwe unit voor het snel en nauwkeurig frezen, direct in uw tandheelkundige kliniek. Met zijn verbeterde prestaties en tal van slimme functies biedt het apparaat u de meest geavanceerde freeservaring op de markt.

 • Hoge precisie freeseenheid.
 • Twee-assen systeem met high-speed motoren (80.000 RMP).
 • Verschillende programma’s voor verschillende materialen.
 • Optimale snelheid, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.
 • Perfect frezen, zelfs voor ultradunne veneers.
 • Geautomatiseerde tool charger voor tien tools.
 • Geautomatiseerd hulpmiddel ‘kwaliteitscontrole’ na elke frees.
 • Computergestuurde operaties – het systeem geeft aan wanneer de gebruiker de instrumenten, water et cetera moet veranderen.
 • De PlanMill regelt zelfstandig de freesbanen – geen verbinding nodig met het scanstation.
Neem voor meer informatie contact op met Jan-Jaap Meijer, onze CAD/CAM specialist via 06 – 54 37 45 10 of janjaapmeijer@dentalunion.nl.


Planmill 30 S

Betreed de wereld van de digitale tandheelkundige productie met de tweede nieuwe single-spindel freesunit. De Planmeca PlanMill 30 S is ontwikkeld voor tandheelkundige praktijken die op zoek zijn naar een efficiënte, nauwkeurige en kosteneffectieve slijpoplossing. De unit biedt een professionele toegang tot de wereld van de CAD/CAM technologie.

Neem voor meer informatie contact op met Jan-Jaap Meijer, onze CAD/CAM specialist via 06 – 54 37 45 10 of janjaapmeijer@dentalunion.nl.


PrograMill One

PrograMill One is de kleinste vijfassige freesmachine chairside ter wereld. Het combineert tandheelkundige productiekwaliteit met hoge precisie en een modern design.

In de innovatieve freestechniek met vijf assen, draait het werkstuk rondom het instrument. De toevoer is hierdoor constant en het instrument blijft in continue aanraking met het IPS e.max blokje en verzekert zo korte freestijden en minimale slijtage van de machine. Voor verschillende materialen en indicaties zijn diverse gevalideerde freesstrategieën beschikbaar.

Met de draadloze mogelijkheden van de machine, kan deze met behulp van een speciale app voor tablets en smartphones vanuit elke willekeurige locatie worden bediend. De optische statusweergave geeft de huidige status weer van de machine.

PrograMill One wordt gebruikt in combinatie met de scanners en designoplossingen van 3Shape. Het is speciaal ontwikkeld voor het frezen van IPS e.max.


PrograMill PM3/PM5/PM7

PrograMill PM7: dynamische, state of the art machine voor laboratoria

PrograMill PM7 heeft de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan materialen in natte en droge staat te frezen. Het is geschikt voor een breed spectrum van indicaties. Het snelle freesproces met vijf assen wordt door middel van een geïntegreerde pc met een touchscreen-scherm bestuurd. De materiaal- en toolwisselaars werken in harmonie samen, zodat het productieproces onafhankelijk en zonder onderbrekingen doorgaat. Het centrale beheer van de inhoud van de materiaalwisselaar en het instrumentenmagazijn verzekeren, dat de juiste freesstrategie wordt gebruikt. De gepatenteerde ionisator vermindert de statische vervuiling van restmateriaal, van bijvoorbeeld gefreesd acryl of PMMA. Alles bij elkaar biedt de PM7 een toekomstbestendige oplossing voor de vervaardiging van prothetische restauraties.

PrograMill PM3/PM5: economisch en precies

PrograMill PM3 en PM5 zijn ontworpen voor de procedures van nat slijpen en droog frezen. Zij hebben de capaciteit om een breed scala van materialen voor vele indicaties te verwerken. Volautomatisch materiaalmanagement controleert de compatibiliteit van de tools en freesstrategieën. De automatische toolwisselaar verzekert consistente, ononderbroken productie. Met de geïntegreerde materiaalwisselaar voor acht discs van de PrograMill PM5 kunt u diverse freestaken voltooien, die tegelijkertijd betrekking hebben op verschillende materialen en indicaties. Individuele freesstrategieën bieden korte verwerkingstijden voor de respectievelijke restauraties.


Celtra Duo

Celtra Duo maakt het verschil!
Met zirkoonoxide versterkt lithiumsilicaat (ZLS) blok.

Celtra Duo (ZLS) is hét enige materiaalblok dat u een unieke vrijheid,
controle en flexibiliteit in uw workflow biedt voor een vaste restauratie
waarmee u zeker bent van een klinisch, functioneel en esthetisch
topresultaat. Restauraties met Celtra Duo(ZLS) hebben een kameleoneffect,
waardoor ze de kleur van de buurelementen kunnen aannemen, wat zorgt voor
een natuurlijke vitaliteit en levensechte verschijning.


inEos X5


inLab SW 16.0


MC X5

Met inEos X5 kunt u scans nemen voor alle indicaties met de grootste nauwkeurigheid. Door het combineren van eenvoudige bediening met speciale scanning strategieën, zorg inEos X5 voor een flexibele positionering van de modellen en volledig vrijheid in gebruik.

 • Intelligente scantechnologie: met zijn robotarm, unieke vijfassige scantechnologie en een grote werkruimte.
 • Uitstekende nauwkeurigheid en de hoogste dieptescherpte.
 • Duidelijke software-interface en intuïtieve bediening resulteren in digitale modellen in slechts een paar klikken.

De nieuwe inLab software 16.0 is volledig herontwikkeld en ontworpen om aan alle CAD/CAM eisen te voldoen. Met zijn stand-alone CAD en CAM componenten en open ontwerp zal de software integreren met de bestaande scanners en machines. CAD met inLab SW 16.0 voldoet aan uw eisen op basis van indicaties, geoptimaliseerde ontwerpprocessen en gebruiksvriendelijke interface.

inLab MC X5 is een volledig open productie-eenheid. Het is de perfecte aanvulling op de componenten inLab inEos X5 en inLab software. Het is tevens het eerste apparaat dat kan worden gebruikt voor alle andere STL restauratiedata. De volledig opnieuw ontwikkelde CAM-module zorgt ervoor dat de machine aan een grote range van andere CAD-systemen kan worden gekoppeld zonder bijkomende kosten.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan