Wat is een KEW-dossier?

In iedere praktijk waar met röntgenapparatuur gewerkt wordt dient een kernenergiewetdossier aanwezig te zijn. In dit dossier dient alles wat te maken heeft met het gebruik van de röntgentoestellen te maken heeft  te zijn opgenomen.  Sinds 1 januari 2015 is daar een verplicht toezicht door een geregistreerd stralingsdeskundige bijgekomen. Een geregistreerd stralingsdeskundige beschikt over het certificaat stralingshygiëne N2 of N3 en is ingeschreven in het register stralingsdeskundigen dat wordt beheert door de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming.

Een goede oplossing om aan de huidige regelgeving te kunnen voldoen is een abonnement op de Portal Stralingsbeschreming van de VGT. Dit is een online KEW-dossier dat aan alle huidige eisen voldoet. Meer informatie over de Portal Stralingsbescherming kunt u lezen op de internetpagina van de VGT.

Hoe kom ik aan een KEW-dossier?

  • U dient een abonnement op het VGT KEW-dossier te hebben. Dit kunt u aanvragen via dit formulier (klik met de rechtermuis en kies ‘Link opslaan als..”)
  • In het dossier hoort een berekening van de risico’s ten gevolg van het gebruik van röntgenapparatuur. Aan de hand van een vragenlijst en een indelingstekening kunnen wij deze voor u opstellen.

Wat voor kosten zijn eraan verbonden?

  • Een abonnement op het VGT KEW-dossier kost € 180,- (dit wordt door de VGT in rekening gebracht)
  • De kosten van de berekening is afhankelijk van de kwaliteit van de aangeleverde informatie en de grote van de praktijk. Het uurtarief is € 110,-
Terug

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan